Familieretshuset afviser ikke begrebet forældrefremmedgørelse
Begrebet forældrefremmedgørelse er tidligere blevet afvist Familieretshuset, der nu anerkender, at børn udsættes for forældrefremmedgørelse.
Da TV 2-udsendelserne Med børnene som våben blev vist i april 2022, blev Familieretshuset kritiseret for ikke at anerkende begrebet forældrefremmedgørelse.
I anden del af dokumentaren var der interview med vicedirektør for Børn og forældreansvar i Familieretshuset, Jacob Buch:
I er jo de første, der møder de her børn. Hvorfor griber I ikke ind og forhindrer en fremmedgørelse af et barn?
”Vi ser jo ikke børn, der er forældrefremmedgjort. Vi ser børn, der er fanget i forældrenes konflikter”.
Så I forholder jer slet ikke til, hvem der bærer skylden for den her forældrefremmedgørelse?
”Nej, for i Familieretshuset, der arbejder vi slet ikke med bevisførelse. Vi arbejder med at skærme barnet bedst muligt”
Jacob Buch uddyber i nyt debatindlæg
Nu anerkender han begrebet og omtaler det i et debatindlæg i Netavisen Pio:
”Forståelsen for forældrefremmedgørelse som én mulig årsag til barnets situation og reaktioner har vores fokus, men det er ikke nødvendigvis den eneste forklaring på de tilfælde, hvor et barn vægrer sig ved kontakt og samvær med den ene af sine forældre. Barnets trivsel i en konfliktfyldt skilsmisse er en kompleks størrelse, og i Familieretshuset arbejder vi hele tiden med at udvikle og forbedre vores metoder – også i forhold til problematikkerne omkring samværsvægring og forældrefremmedgørelse”.
Læs hele hans indlæg her: https://piopio.dk/foraeldrefremmedgoerelse-er-en-kompleks-problematik-baade-boern-og-foraeldre
Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil tilkendegav tidligere på året, at hun vil drøfte med folketingets partier, hvordan forældrefremmedgørelse kan skrives ind i lovgivningen.