Radio og podcasts

 

Delebarn, 3. marts 2021

Gæst i podcasten Delebarn hos vært Mia Vad

Episodebeskrivelse:

Anders Wendt Jensen, journalist, forfatter og far til 2

Anders Wendt Jensen er min gæst i 3. afsnit af Delebarn sæson 2.

Anders er journalist, forfatter og far til 2 piger, som har hver sin mor. Anders lever i dag et helt almindeligt liv med sin kone og yngste datter,  mens han aldrig har mødt sin ældste datter. Det har han skrevet en bog om, den hedder "Uden min datter - 7 års kamp for samvær". Han også har lavet en podcast af samme navn, og jeg kan varmt anbefale både bog og podcast.

Anders’ fortælling er vild, nærmest uvirkelig, for hvordan kan det i Danmark gå til, at man som fuldstændig egnet forældre ikke får lov til at møde sit barn?

 

Skilsmisseliv, 8. januar 2021

Gæst i podcasten Skilsmisseliv hos vært Mille Marie Christensen

Episodebeskrivelse:

Samværschikane - Anders har ikke set sin datter i otte år

Samværschikane, det vil sige tilfælde, hvor den ene forælder bevidst holder den anden forælder væk fra deres fælles barn, er desværre ikke ualmindeligt i Danmark. 

En af dem som har oplevet samværschikane er Anders Wendt Jensen der ikke har set sin datter i otte år. I dette afsnit fortæller han om kampen for at få samvær med sin datter og giver råd til andre der er udsat for samværschikane.

IMG_8792.JPG
 

Danmarks Radio P3, 18. juni 2019

Gæst i Go’ Morgen P3 for at tale om bogen Uden min datter - syv års kamp for samvær.

Vi kom bl.a. ind på: Hvad der skete, langsommelige myndigheder, manglende konsekvenser ved samværschikane, savnet og det at give slip.

(intet tilgængeligt link til udsendelsen)

Interviews og omtaler i aviser og magasiner

Af Nina Sommer. Foto: Jacob Ljørring

 

Ude og Hjemme, juni 2022

Anders’ store sorg i 10 år - Jeg har aldrig set min datter

Efter få måneders forhold fik Anders at vide, at hans kæreste var gravid. Men kort tid efter sluttede lykken. Anders’ kæreste afbrød kontakten med meldingen om, at hun ville opfostre deres barn alene. 10 år senere har han stadig ikke mødt Lucca.

 

Ud & Se, december 2020

Ud & Se har været inde at høre podcasten Uden min datter og anbefaler, at man lytter til den i toget.

Det skriver de om på kultursiderne med overskriften Fars ufede juleferie.

IMG_3794 (2).PNG

Artikel fra HER&NU

 

HER&NU, maj 2020

Omtale af podcasten Uden min datter i ugebladet HER&NU, der bragte en artikel om Henrik Smit, der vandt Maddysten 2020 på DR1 sammen med sine to sønner.

Artiklen tager udgangspunkt i afsnit #5 af podcasten Uden min datter, hvor Henrik er gæst og fortæller sin historie om, at han aldrig har set sin datter. Afsnittet udkom umiddelbart inden finalen i konkurrencen.

Kristeligt Dagblad, 27. september 2019

Han har aldrig set sin datter. Nu har han resigneret, men håber en dag at møde hende

I syv år har Anders Wendt Jensen forsøgt at få samvær med sin nu syvårige datter, hvis mor ikke vil lade ham være en del af barnets liv. Nu har han udgivet en bog om forløbet, så datteren med tiden vil kunne læse hans side af historien

 

Euroman, august 2019

Bogen Uden min datter - syv års kamp for samvær er blandt de fire bøger, der er anbefalet i månedens udgave.

 

Jyllands-Posten, 22. juni 2019:

Syv års kamp for at se sin datter: »Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne«

Da Anders Wendt Jensens gravide kæreste forlod ham, afskar hun ham fra at være en del af deres datters liv, selv om myndighederne kom frem til, at pigen skulle have samvær med sin far. At blive afskåret fra barnet er ikke usædvanligt, siger eksperter.

Kronikker og læserbreve

 

TV2 Lorry, 5. juni 2022

Red børnene fra de dumme skilsmisseforældre

Uddrag: “Jeg har aldrig gjort noget galt i forhold til min datter, for jeg har aldrig været i nærheden af hende, men alligevel har moderen fået lov til at bestemme på vores datters vegne, at hun ikke skal have kontakt til sin far. Det gør naturligvis ekstra ondt her på fars dag”.

 

Politiken, 28. maj 2022

Det store problem er, at de, der bestemmer i samværssager, abonnerer på en meget snæver definition af ‘barnets trivsel’

Medunderskriver på kronik i Politiken sammen med Jan Lindell, Per Schultz Jørgensen, Jane Bækgaard, Jørn Nedergaard og Morten Kjær Egebjerg. 

Uddrag: “TV 2 har med udsendelserne ’Med børnene som våben’ igen sat fokus på problemerne i vores familieretlige system, som ser ud til at være magtesløst over for de forældre, der efter en skilsmisse vil holde den anden forælder væk fra deres fælles barn med falske påstande”.

 

Politiken, 26. oktober 2021

Det er en skændsel, at den ene forælder belønnes for at skade den andens samvær med børnene

Medunderskriver på kronik i Politiken sammen med Jan Lindell, Per Schultz Jørgensen, Jane Bækgaard, Jørn Nedergaard og Morten Kjær Egebjerg. 

Uddrag: “Når mor og far går fra hinanden, og de ikke kan blive enige om børnene, oplever mange forældre at blive kørt ud på et sidespor. Det kan forekomme uforståelig nemt at fjerne den ene forælder fra barnets liv. Det lader ofte til blot at være et spørgsmål om, hvilken af forældrene der først tager barnet hjem til sig og følger op med beskyldninger mod den anden forælder og ved at nægte at udlevere barnet til samvær”.

 

Information, 22. august 2019

Jeg har aldrig set min 7-årige datter, fordi systemet tillader samværschikane

Min datters mor har effektivt forhindret mig og min datter i at mødes, og myndighederne har stået magtesløse over for, at hun ignorerede min ret til samvær. Det er desværre svært at se det nye familieretssystem dæmme op for samværschikane, skriver Anders Wendt Jensen i dette debatindlæg

IMG_E0304.JPG
 

Nordjyske, 27. juni 2019

Far sat ud af spillet

Uddrag: “Jeg får desværre ikke de mistede år med min datter tilbage, og jeg kan kun drømme om, at hun en dag kommer til mig. Men jeg håber, at mine forslag kan inspirere til ændringer af systemet, då der bliver mindre risiko for, at andre forældre og børn ender i samme situation. Alt andet er urimeligt.”

(Intet tilgængeligt link til læserbrevet)

Boganmeldelser

 

Litteraturtale, 14. september 2019

Uddrag: “Bogen fremlægger, som beskrevet, Anders Wendt Jensens egne nedslående erfaringer med at være den ene part i en såkaldt højkonfliktsag, hvor det faktum, at han aldrig har boet sammen med sit barns mor, giver ham om muligt endnu dårligere odds i ønsket om få en relation til sin datter. Baseret på sin viden fra en opslidende sag, opstiller han i bogen 12 bud på, hvordan myndighederne kan tilgodese begge parter i disse højkonfliktsager. Hermed bliver bogen også fremadrettet, hvilket understreger den saglighed og ordentlighed, som, jeg synes, er kendetegnende for bogen.

"Uden min datter" har været en skræmmende læseoplevelse. Primært fordi man ved, at der sidder et lille menneske, som på ingen måde har valgt at være en del af dette opgør.”

 

Landsforeningen Børn og Samvær, 9. september 2019

Uddrag: “Lige straks sad jeg med en fornemmelse af, at her har vi nok at gøre med en typisk ”foreningen-far” tilgang til emnet. Jeg gabte på forhånd. Det skulle vise sig at være helt uden grund.

Forfatteren er uddannet journalist og arbejder som sådan. Bogen er godt professionelt håndværk, der virker troværdigt veldokumenteret. Opbygningen er stringent med fyldige citater både fra parternes henvendelser til myndighederne og til myndighedernes automatiserede svar og tydelige magtesløshed.

Forfatteren siger: Langsommeligheden er kvælende, og det emmer af ineffektivitet, ligegyldighed og i nogle tilfælde inkompetence.

Du tænker: ja det ved vi godt.

Læs alligevel bogen.”

IMG_E2719.JPG
 

Henriettes Blog, 20. juni 2019

4 stjerner (ud af 5)

Uddrag: “Det er en fuldstændig umenneskelig oplevelse, som Anders har været udsat for i kampen for at se sin datter. Flere gange måtte jeg lægge bogen fra mig, fordi den simpelthen blev for barsk, til at jeg kunne fortsætte. Jeg havde ingen problemer med at kunne sætte mig ind i hvordan Anders løbende måtte have følt undervejs i kampen, og da jeg vendte sidste side, sad jeg tilbage med en stor klump i halsen og havde det på ingen måde ret godt – på hans vegne.

Jeg er selv mor til en dreng på knapt 2 år. Heldigvis lever jeg sammen med faderen, men jeg kunne aldrig forestille mig at være på den måde eller udsætte nogen for det Anders har været igennem. Flere gange tænkte jeg ”hvordan kan man få sig selv til at være sådan overfor andre?”. Det er stadig et ubesvaret spørgsmål, og det forbliver det nok også med at være…”

(Intet tilgængeligt link til anmeldelsen)

IMG_E2716.JPG
 

Emmas Bogreol, 11. juni 2019

5 stjerner/brilleaber (ud af 5)

Uddrag: ”UDEN MIN DATTER – SYV ÅRS KAMP FOR SAMVÆR er uden tvivl den mest hjerteskærende beretning jeg har læst. Hele vejen igennem Anders Wendt Jensens beretning har jeg siddet med en klump i halsen og tårer i øjnene. Den får således fuldt hus af brilleaber, fordi jeg synes, det er en meget vigtig beretning, hvor forfatteren lader sin læser mærke sårbarheden og ikke mindst modet og håbet, der får ham til at åbne op.”

(Intet tilgængeligt link til anmeldelsen)

 

Bogtanken.dk, 5. juni 2019

4 stjerner (ud af 5)

Uddrag: “Den her bog er en personlig beretning. Men det er også en interessant fortælling om et system, der kan misbruges og udnyttes. Et system der foregiver at varetage barnets tarv, men som alligevel svigter det. Og så er bogen et interessant indspark i en ligestillingsdebat, der alt for ofte alene handler om det feministiske perspektiv. For her er et område, hvor manden ofte er point bagud fra start.”

“Den fik mig altså til at græde, og det gjorde jeg et par gange. Indrømmet, jeg er måske også en anelse grådlabil , men der er mange følelser på spil i den her fortælling, og det mærker man tydeligt.”